Fundatie

summer stage

zondag 12 juni

masters of music
artez
minka

Wisselende performances van studenten van de Master of Music van het ArtEZ conservatorium en als afsluiter tintelfrisse electropop van Overijssels poptalent MINKA.

Zondmiddag 12 juni is Fundatie Summer Stage gratis toegankelijk met een geldig toegangsbewijs voor Kasteel het Nijenhuis!

Studenten van de Master of Music van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle zijn vanaf februari artist in residence in Kasteel het Nijenhuis. Hun opdracht hierbij is om een muzikale performance te maken, waarbij de muziek een relatie aangaat met de kunst in en om het kasteel. De studenten halen niet alleen inspiratie uit het kasteel, maar maken ook gebruik van de kunstgeschiedenis, en van theorieën uit performance art, muziek en filosofie. 

In een wisselende samenstelling laten ze tijdens Summer Stage 2022 het resultaat van hun onderzoek zien.

Zondag 12 juni, doorlopend tussen 13:00 en 15:00 uur

De Deventerse zangeres Minka overtuigt met eerlijke teksten en een verslavende cocktail van elektro & analoge muziek. Met haar gitaar en knallende beats daagt ze je uit om buiten de gebaande paden te denken. MINKA was al meerdere malen te gast bij 3FM en haar single ‘Linkervoet Rechtervoet’ was Stenders Egotip op de playlist van Radio Veronica. In 2021 veroorzaakte ze dansfeestjes door het hele land met de Popronde, en tourde ze als voorprogramma van Anneke van Giersbergen langs de grote poppodia. Ze is uitgeroepen tot ‘Cultuurtalent Overijssel’ en werkt met producer Timon Massop aan haar debuutalbum, dat verschijnt in de lente van 2022.

Een knallende afsluiter van Summer Stage 2022!

Zondag 12 juni, vanaf 15:30 uur.