Fundatie

SUMMER STAGE

Zaterdag 11 juni / 20:00 uur

KARSU

voorprogramma / 19:00 uur: Julia sabaté

Zangeres en pianist Karsu raakt recht in het hart met haar clash van stijlen en culturen.

‘Of ze nu achter de piano een liedje inzet of een zuivere oerkreet lanceert, alles wat Karsu doet is geladen met intensiteit’ - ****, de Volkskrant, ‘De Nederlandse zangeres en pianist Karsu neemt sinds jaar en dag een bijzondere plaats in het Nederlandse muzieklandschap in. Niet alleen beschikt ze over een imposante stem, ze brengt ook een unieke mix van pop, jazz en Turkse muziek.’ - ****, Trouw

Zangeres en pianist Karsu treedt met haar unieke blend van pop, jazz en Turkse muziek over de hele wereld op. Ze stond al drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival.
In 2012 verscheen Karsu’s debuutalbum Confession, gevolgd door Colors (2015), waarmee ze in juni 2016 een Edison won. Eind 2019 kwam haar album Karsu uit; opnieuw een album met zelfgeschreven Engelse en Turkse teksten. Hiermee deed Karsu haar eerste echte clubtour door Nederland.

In 2021 verscheen haar nieuwe single Sonunda, die op nummer 1 in de Turkse charts binnenkwam. Ook deed Karsu in 2021 mee aan Beste Zangers (AVROTROS). Haar vertolkingen in het programma van Hijo de Luna en Je Suis Malade (met Belle Perez) kwamen binnen op nummer 1 van verschillende charts. In dezelfde tijd kreeg Karsu in Turkije haar eigen muzikale talkshow ‘Karsu’nun odasi’, dat ze maakte voor de Turkse Netflix BluTV. In november en december tourde ze langs de popzalen van Nederland, met als afsluiter de grote zaal van Paradiso.

In 2022 staat Karsu in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Maar voordat het zover is, speelt ze eerst in de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis tijdens Summer Stage 2022.

Voorprogramma, 19:00 uur

Haar muziek is voor Julia Sabaté een manier om dichter bij haar Spaanse roots te komen. Ze combineert Spaanse teksten, Latin Rhythms en haar klassieke achtergrond tot een ervaring waarin iedere luisteraar die betrokken is, de kracht van loslaten ontdekt en leert te vliegen. 

Vamos a volar!