Mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de

Mogelijk gemaakt
dankzij de deelnemers van de

Fundatie

summer stage

Vrijdag 09.06 / 20:30 uur

NAAZ

VOORPROGRAMMA / 19:30 UUR: MORPHEUS

Naaz presenteert haar meest recente album 'Never Have I Ever'. waarin zware tijden verpakt worden in een dunne, maar stevige laag van hoop. Verwacht kleine introspectieve nummers, maar ook opzwepende songs.

Naaz is een opkomende alternatieve artiest, regisseur en songwriter uit Amsterdam. Ze is opgegroeid in een vluchtelingengezin en heeft Koerdische roots. Met tracks als ‘ Words’, ‘Loving Love’, ‘Up to Something’ brak Naaz in 2018 door en haalde ze miljoenen streams. Haar songwriting werd geprezen door muzieklegendes als Bono en Sir Elton John en ze heeft verschillende Nederlandse grammy’s op haar naam staan. Daarna verdween de artiest even uit beeld. 

In januari 2023 bracht Naaz zelfstandig haar debuutalbum ‘Never Have I Ever’ uit. Deze plaat bewijst haar veelzijdigheid en haar gelaagde songwriting. Op het album mengt ze haar Koerdische wortels met westerse geluiden; het levert een zeldzame authenticiteit op. Het album biedt hoop en confronteert tegelijkertijd met de harde waarheid van een meisje dat veel te vroeg vrouw is geworden. Centraal staan de kracht van opnieuw beginnen en meer worden dan wat je hebt meegemaakt. Naaz is niet bang om onderwerpen aan te snijden als discriminatie, geestelijke gezondheid en religie. Haar nummer ‘azadî’ van ‘Never Have I Ever’ werd dit jaar het strijdlied voor Iraanse vrouwen.

VOORPROGRAMMA: MORPHEUS

Met zijn innemende stem debuteert de Amsterdamse singer-songwriter Morpheus dit jaar met zijn debuut-EP ‘Morphosis’. Geïnspireerd door Jacques Brel en Kate Bush, draait het project om het vertellen van echte verhalen met bezielde vocalen. Na het onverwachte verlies van zijn moeder, besloot Morpheus deze aangrijpende ervaring om te zetten in kracht, heling en wijsheid; hij besloot om te werken aan de muziek die zou resulteren in debuut EP ‘Morphosis’. Iedere song is thuis in de woonkamer in één take opgenomen, zodat de mechaniek van de piano en iedere adem te horen zijn. Schoonheid zit voor Morpheus namelijk niet in een perfecte opname maar juist in het vangen van het moment. Hiermee weet hij met ’Morphosis’ diep te raken.